Your Future starts with us.
01.10.2019

Maturanti Gimnazije SSST proveli nezaboravne trenutke u Italiji!

Početkom školske godine prva generacija učenika Gimnazije SSST otputovala je na maturalnu ekskurziju, a za destinaciju izabrali su prelijepu Italiju. Na sedmodnevnom putovanju pratili su ih razrednica Vildana Ćelović, profesor Sporta Nerim Herenda i pedagogica Enisa Ćehajić.
Prva stanica bila je Venecija u kojoj su u pratnji vodiča posjetili Trg Svetog Marka, Crkvu la Pieta, Stari zatvor, Duždevu palate i čuveni Most Rialto jedan od četiri najstarija i najpoznatija mosta u Veneciji. Uprkos tmurnom i sivom vremenu, grad na vodi oduševio je naše učenike.
Iste večeri stigli su u Rimini gdje su bili smješteni naredna tri dana, a odakle su posjetili San Marino, Ravenu, Veronu, te Gardaland. U San Marinu su obišli Piazza delle Liberta, Garibaldijev spomenik, crkvu San Francesco i Tore Cesta. U Raveni su imali priliku vidjeti grob Dante Aligijerija, katedralu St. Apolinare in Classe i St. Vitale.  Podjednako su se oduševili i Veronom, posebno Julijinom kućom, ali i Trgom Bra, Arenom, Trgom Erbe, grobnicama porodice Scala.
Posljednji dan ekskurzije proveli su u jednom od najvećih zabavnih parkova u Evropi – Gardaland, smještenom na jezeru Garda. Cjelodnevno uživanje u atrakcijama ovog zabavnog parka bio je sjajan završetak sedmodnevne avanture naših učenika.
Želimo da našim učenicima ovo putovanje ostane duboko urezano u sjećanju i podsjeća ih na jedan od najljepših perioda u njihovim životima.