GSSST ALUMNI KLUB

Alumni klub Gimnazije Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (GSSST) nastao je s ciljem uvezivanja bivših učenika Gimnazije SSST, praćenja njihovog daljeg obrazovanja i napredovanja, te osnaživanja međusobnih veza između bivših učenika i škole. Bivši učenici Gimnazije SSST mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja škole, utjecati na nastajanje i osmišljavanje funkcionalnijih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i promociji Gimnazije SSST kao privatne obrazovne ustanove.

Gimnazija SSST, s druge strane, ima obavezu da prati rad i podstiče napredovanje bivših učenika, da ih međusobno uveže i razmjenjuje informacije od koristi, te da im, ukoliko je potrebno, na raspolaganje stavi svoje resurse za dalje obrazovanje i buduću karijeru.

Zvanični naziv i sjedište

Zvanični naziv alumni kluba je: “GSSST Alumni klub”, a sjedište je u Gimnaziji SSST, na adresi: Bistrik 7.

Ciljevi i djelatnosti GSSST Alumni kluba su:

  • Uspostavljanje i održavanje trajne veze između Gimnazije SSST i njenih učenika/ica nakon završetka škole;
  • Podrška u povezivanju svih bivših učenika/ica Gimnazije SSST u klubu kako bi se omogućila njihova međusobna saradnja;
  • Podrška u poslovnim inicijativama bivših učenika kroz alumni mrežu i kreiranje mreže kontakata;
  • Pomoć u unapređenju rada Gimnazije SSST kao obrazovne i odgojne institucije u smislu posjedovanja adekvatnih i blagovremenih informacija koje mogu obezbijediti članovi/ice Kluba;
  • Pomoć u unapređenju rada Gimnazije SSST kao obrazovne i odgojne institucije u smislu održavanja gostujućih predavanja bivših učenika/ica koji mogu podijeliti svoja iskustva sa studiranja određenog fakulteta ili održati stručna predavanja u zavisnosti od toga kojim poslom se bave;
  • Podrška u razvijanju saradnje Gimnazije SSST s kompanijama i institucijama u kojima su angažirani bivši/e učenici/e;
  • Afirmacija Gimnazije SSST u društvu i sl.

Članstvo u GSSST Alumni klub

Članom GSSST Alumni kluba postaje se završetkom Gimnazije SSST i upisom na visokoškolsku ustanovu, te popunjavanjem pristupnice za prijem u članstvo GSSST Alumni kluba, čime se prihvataju njegovi ciljevi.

Ispunjenu pristupnicu pošaljite na mail: gimnazija@gssst.edu.ba.

PREUZMI PRISTUPNICU

Za sve dodatne informacije o Alumni klubu možete nas kontaktirati putem e-maila: gimnazija@gssst.edu.ba ili telefona: 033 975 070.