Your Future starts with us.
28.12.2021

Novogodišnji paketići za učenike O.Š. „Prača“: Sreća je veća kad se dijeli! 

Gimnazija SSST i ovog je decembra odgovorno ispunila svoju humanu misiju, te pripremila više od 60 novogodišnjih paketića za učenike O.Š. „Prača“ u Prači, mjesto koje naseljavaju povratnici u općini Pale. Tokom cijelog mjeseca učenici naše škole pripremali su personalizirane poklone za 59 učenika škole u Prači, prilagođene njihovim uzrastima počev od prvog do devetog razreda, tako da baš nijedno dijete ne ostane bez svog novogodišnjeg paketića.  

Pokloni, umotani u šarene ukrasne papire, ukrašeni mašnicama i trakicama, izmamili su najljepše osmijehe i najradosnije emocije naših malih prijatelja u Prači koji su nas, poput pravih Djeda Mrazovih pomoćnika, dočekali sa crvenim kapicama i radoznalim pogledima. U znak zahvalnosti priredili su nam igrokaz sa Djeda Mrazom, otpjevali novogodišnju pjesmicu i unaprijed čestitali Novu godinu.  

Ovom prilikom direktorica O.Š. „Prača“ Ajla Subašić uručila je i zahvalnicu pedagogici Gimnazije SSST Enisi Ćehajić, te istakla značaj naše humanitarne akcije za djecu ove osnovne škole.  

Gimnazija SSST njeguje tradiciju društvene odgovornosti, te svake godine organiziramo novogodišnji bazar ili prikupljanje novogodišnjih paketića za djecu koja su u potrebi. Kao i prethodnih godina, našu ovogodišnju akciju podržali su učenici naše škole, nastavno, administrativno osoblje i uprava, ali i roditelji, te se svima najiskrenije zahvaljujemo.  

Želimo vam sretnu i uspješnu Novu godinu!