Your Future starts with us.
03.03.2021

Poruka direktora Gimnazije SSST povodom Dana škole

Poštovani učenici, roditelji, kolege i prijatelji,  

 

danas obilježavamo 3. mart – Dan škole Gimnazije SSST. Prošlo je punih pet godina otkako smo svečano otvorili vrata naše škole i upisali prvu generaciju učenika. Ponudli smo jedinstven koncept obrazovanja na engleskom jeziku sa individualnim pristupom učenicima. Naša misija da iznjedrimo sposobne i svestrane mlade ljude sa čvrstim temeljima za budućnost i nastavak obrazovanja, glavna je vodilja svih naših postupaka.  Iza nas su dani, mjeseci i godine rada, ali i ponosa zbog onoga što je Gimnazija SSST danas postala.  

Nije uvijek bilo lako. Protekla godina, koju je obilježila pandemija corona virusa, dala nam je važnu životnu lekciju. Samo obrazovanjem i znanjem možemo se boriti protiv najvećih pošasti današnjice, pa tako i pandemije. Prilagodili smo se novom, online načinu učenja i sticanja znanja. Ipak, ništa nas nije više obradovalo od školskog zvona i povratka u školske klupe. Iskreno se nadamo da ćemo i kraj školske 2020/2021. godine dočekati zajedno, u učionicama i nastavom uživo.  

Kao odgojno-obrazovna ustanova, za kratko vrijeme uspjeli smo ostvariti značajan uspjeh i istaći se u bh. obrazovnom sistemu. Ponosni smo na našu prvu generaciju učenika koji su danas studenti medicine, mašinstva, ekonomije, kompjuterskih nauka, društvenih nauka i koji će sutra svojim radom i zalaganjem oblikovati moderno i napredno bh. društvo.   

Ovo je tek početak. Vjerujemo da našu školu čekaju decenije uspješnog rada i prosperiteta, te da ćemo ovoj zemlji podariti generacije odgovornih i obrazovanih građana kojim ćemo se ponositi.  

U to ime, želim se zahvaliti svim roditeljima na ukazanom povjerenju, saradnicima na nesebičnom radu i učenicima na saradnji i razumijevanju.  

Želim vam sretan 3. mart – Dan škole Gimnazije SSST.  

 

Senad Alić, direktor Gimnazije SSST