Your Future starts with us.
05.04.2019

Poziv svim učenicima devetih razreda: Zimska akademija Gimnazije SSST

Godišnja Zimska akademija GSSST-a, koja se održava od 21. do 25. januara 2019. godine daje priliku učenicima završnih razreda osnovnih škola da se u ozračju srednje škole pripremaju za eksternu maturu. Fokusirajući se na kriterije i ishode eksterne mature, naš petodnevni program nudi interaktivne, kreativne i stimulativne časove i radionice. Učenici imaju priliku osvježiti svoje znanje nastavnog gradiva koje pokriva eksterna matura, te se temeljito pripremiti za sam ispit.

Bez obzira na izbor srednje škole, Zimska akademija GSSST-a vas priprema da ispunite svoje obrazovne ciljeve u jedinstvenoj radnoj atmosferi naše Gimnazije.

Pridružite nam se i učite od naših inspirativnih profesora i družite se sa vršnjacima iz drugih škola. Poslijepodnevne radionice naših sekcija su prilika da lako steknete nove prijatelje, razmjenjujući nove ideje i otkrivajući nove interese.

Svim učesnicima koji uspješno završe program Akademije bit će uručen certifikat o završenoj GSSST Zimskoj akademiji, koji daje prednost kandidatima prilikom intervjua za prijem u GSSST. Certifikat može biti iskorišten i kao vrijedna preporuka iz polja vannastavnih aktivnosti prilikom apliciranja u neke druge škole.

Naknada za učestvovanje je 40,00 KM i pokriva cjelokupan petodnevni program, nastavne materijale, praktične radionice i ručak. Da biste se prijavili i primili aplikacijski obrazac, molimo da nas kontaktirate na gimnazija@ssst.edu.ba.