Your Future starts with us.
08.03.2021

“The First GSSST Review Writing Competition”: Najbolji radovi na takmičenju “New York Timesa”

Nastavnica engleskog jezika u Gimnaziji SSST Adna Pandžo nedavno je organizirala “The First GSSST Review Writing competition” odnosno  Prvo GSSST takmičenje u pisanju recenzija na engleskom jeziku na kojem su mogli učestvovati svi učenici od prvog do četvrtog razreda, a koji pokazuju izraziti talent za kreativno pisanje. 

Učenici su radove pisali na različite teme, kao što su kritike i osvrti na njihova omiljena djela iz književnosti, filma ili muzike i sl. Učesnici takmičenja su pokazali odlično razumijevanje teme, izraziti talent za spisateljstvo i kreativnost, kao i bogato poznavanje vokabulara. Nastavnica Adna Pandžo je učenicima za najbolje radove uručila certificate, pohvalivši ih za odlično urađen zadatak.  

Certifikate za najbolje radove dobili su: Isa Stanković, Darin Ramić Mazalović, Iman Delibašić i Rim Amal Šopović, a posebna priznanja dobile su učenice: Alica Hasečić, Anida Malagić i Ema Dervišagić. 

Važno je napomenuti da su najbolji radovi naših učenika prijavljeni na takmičenje u pisanju recenzija “New York Timesa” (New York Times Review Contest), čije rezultate očekujemo u narednih mjesec dana.  

Gimnazija SSST čestita svim učesnicima “Prvog GSSST takmičenja u pisanju recenzija na engleskom jeziku” , te ohrabruje i podstiče učenike na razvijanje spisateljskih vještina, ali i učestvovanje u takmičenjima sa internacionalnim predznakom.