Your Future starts with us.
26.01.2022

U Gimnaziji SSST je i ove godine održana Zimska akademija.

Svjesni izazova koje sa sobom nosi polaganje eksterne mature kao i upis u srednju školu, uprava i profesori iz Gimnazije SSST su u periodu od 17. do 21. januara 2022. godine organizovali Zimsku akademiju za sve zainteresovane učenike devetih razreda osnovnih škola. Učenici iz preko dvadeset osnovnih škola pohađali su Zimsku akademiju u Gimnaziji SSST, uz poštivanje epidemioloških propisa i mjera.  

Kroz Zimsku akademiju učenici su dobili priliku da slušaju predavanja i vježbe iz predmeta B/H/S jezik, engleski jezik i matematika, te na taj način započeli sa svojim pripremama za eksternu maturu. Profesori iz Gimnazije SSST su putem svojih inovativnih metoda rada kao i interaktivnih vježbi, omogućili učenicima devetih razreda da što jednostavnije pristupe rješavanju određenih zadataka i steknu vještine i znanje potrebno za polaganje navedenih predmeta. Tokom petodnevnih predavanja učenici su obnovili najvažnije cjeline iz predmeta B/H/S jezik, engleski jezik i matematika, stekli i proširili svoje znanje te unaprijedili svoje vještine. Pohađanje Zimske akademije u Gimnaziji SSST je pozitivno djelovalo na učenike, uticalo je na jačanje njihove interakcije sa vršnjacima i profesorima iz GSSST kao i na nivo samopouzdanja. Tome su doprinijele i mnoge zanimljive radionice (MUN, Arts, Geography, Chemistry, Science, IT, Chess, Performing Arts, Psychology i Sports club) koje su se održavale svaki dan nakon predavanja i vježbi, na kojima su se učenici mogli opustiti i zabaviti nakon posvećenog učenja i priprema.  

Dana 21. januara 2022. godine su u Gimnaziji SSST uručeni certifikati 38. učenika o uspješno završenoj Zimskoj akademiji.  

Učenicima 9-tih razreda kolektiv Gimnazije SSST želi mnogo sreće u drugom poludištu, odlične rezultate na polaganju eksterne mature i bezbrižan upis u srednju školu.  

Hvala svima vama na povjerenju i divnoj prilici da podučavamo novu generaciju srednjoškolaca!