Your Future starts with us.
15.10.2020

U Gimnaziji SSST otvorena izložba „Mentalna stanja i emocije iz umjetničke perspektive“

U biblioteci Gimnazije SSST jučer je otvorena izložba „Mentalna stanja i emocije iz umjetničke perspektive“ koja sadrži brojne radove članova Umjetničkog kluba Gimnazije SSST. Izložba je organizirana kao dio projekta „Sedmica mentalnog zdravlja i podizanja svijesti o štetnosti droga“, a učenici su putem različitih slikarskih metoda predstavili raznovrsna emotivna i psihička stanja.  

Izložbu su otvorile nastavnica likovne umjetnosti Indira Rovčanin, kao i nastavnica psihologije Maja Misira Rašić. Bila je ovo prilika da sa učenicima porazgovaraju i o slikarstvu kao terapiji u načinu suočavanja sa stresom, izražavanju emocija, te o tome kakav utjecaj na psihičko zdravlje ima samo posmatranje slika i drugih vrsta umjetnosti.  

Također, za roditelje naših učenika organizirana je i online radionica „Kako pomoći djeci da se nose sa stresnim situacijama“ koju su vodile pedagogica Enisa Ćehajić i psihologinja Maja Misira Rašić. Roditelji su se rado odazvali ovoj radionici, te izrazili svoje zadovoljstvo zbog organiziranja, ali i učestvovanja u ovom projektu koji doprinosi boljim rezultatima u radu i razvoju naših učenika.  

Ovom prilikom želimo se zahvaliti roditeljima na saradnji i učestvovanju u online radionici.