Your Future starts with us.
26.12.2021

U Gimnaziji SSST uspješno završen prvi ciklus radionica muzičkog teatra i muzikoteraprije “My Voice Matters”

U Gimnaziji SSST uspješno je završen prvi ciklus radionica “My Voice Matters”, koje su u proteklom periodu okupile učenike iz brojnih srednjih škola u KS kao što su: Druga gimnazija, Prva gimnazija, Srednja muzička škola i Gimnazija SSST. Ove zanimljive radionice, koje je kreirala i vodila profesorica muzike u našoj školi Nikolina Vujić,  održavale su se u periodu od oktobra do početka decembra 2021., a podrazumijevale su upotrebu muzičkog teatra i muzikoterapije u razvoju i jačanju socijalnih i komunikacijskih vještina učenika. 

Glavni cilj radionica “My Voice Matters” jeste olakšati srednjoškolcima njihov povratak u školske klupe i putem umjetnosti utjecati na razvoj njihovih komunikacijskih vještina, te ih motivirati na međusobnu interakciju. 

Putem muzičkog teatra i muzikoterapije srednjoškolcima se pruža mogućnost da razvijaju i jačaju socijalne i komunikacijske vještine (face-to-face), samopouzdanje, autentičnost, samopoštovanje i validiranje emocija. 

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa i sjajnih rezultata, Gimnazija SSST najavljuje i drugi ciklus radionica “My Voice Matters” koji će se održati u drugom polugodištu, počev februara 2022., kada ćemo primati i nove prijave. Pozivamo i učenike iz drugih srednjih škola iz Kantona Sarajevo da nam se pridruže. Za više informacija o načinu prijave možete kontaktirati profesoricu Nikolinu putem e-maila: nikolina.vujic@gssst.edu.ba

Radujemo se novim polaznicima!