Your Future starts with us.
13.05.2020

Završena Online sedmica profesionalne orijentacije

Predavanjem akademika Ejupa Ganića proteklog petka uspješno je završena Online sedmica profesionalne orijentacije koju je Gimnazija SSST organizirala za učenike drugih razreda. Tokom cijele sedmice naši su učenici imali priliku prisustvovati online predavanjima univerzitetskih profesora čiji su im savjeti pomogli pri opredjeljenju za Prirodni ili Društveni smjer koji ih očekuju u trećem razredu.
Sa Univerziteta SSST ugostili smo historičara dr. Marka Attilu Hoarea koji je govorio o prednostima studiranja političkih nauka, kao i dr. Tarika Čatića čiji je osvrt na historiju nastanka lijekova i njihov značaj posebno dojmio učenike. Veliko interesiranje i interakciju naši učenici pokazali su i za predavanje dr. Emira Ganića koji je govorio o karijerama novog milenija s posebnim akcentom na kompjuterske nauke. Uspješnu online sedmicu profesionalne orijentacije zaokružila je završna riječ  akademika Ejupa Ganića koji je učenike savjetovao da donesu mudre i pametne odluke, poželjevši im sve najbolje u nastavku obrazovanja.
Gimnazija SSST zahvaljuje se svim gostima predavačima koji su dali svoj doprinos realizaciji Online sedmice profesionalne orijentacije.