Your Future starts with us.
14.10.2020

Dženana Kuloglija održala predavanje na temu „Adolescenti s porodicom“

Drugo u nizu  predavanje tokom Sedmice mentalnog zdravlja i podizanja svijesti o štetnosti droga, koju organizira Gimnazija SSST održala je psihologinja-psihoterapeutkinja Dženana Kuloglija iz KJU „Porodično savjetovalište KS“. 

Dženana je govorila na temu „Adolescenti s porodicom“, te našim učenicima pričala  o percepciji porodice i odnosa prema porodici iz perspektive tinejdžera. Dženana je ovom prilikom istakla da je veoma važno da u ovoj životnoj dobi razgovaraju sa roditeljima/starateljima o svim svojim dilemama, nedoumicama ili problemima.  

Gimnazija SSST zahvaljuje se psihologinji-psihoterapeutkinji Dženani na izdvojenom vremenu i predavanju, kao i ustanovi „Porodično savjetovalište KS“. 

Naši učenici danas će moći pogledati izložbu umjetničkih radova čija je tema „Mentalni poremećaji i emocije iz umjetničke perspektive“, a koje su naslikali članovi Umjetničkog kluba Gimnazije SSST. Izložba će tokom dana biti postavljena u Biblioteci naše škole.  

Također, u sklopu Sedmice mentalnog zdravlja i podizanja svijesti o štetnosti droga danas će biti održana i online radionica za roditelje „Kako pomoći djeci tokom stresnih perioda u životu“ koju će voditi školska psihologinja Maja Misira Rašić i pedagogica Enisa Ćehajić.