Your Future starts with us.
13.10.2020

Predavanjem psihologa Remzije Šetića u Gimnaziji SSST počela Sedmica mentalnog zdravlja i podizanja svijesti u o štetnosti droga

Gimnazija SSST i ove godine organizira Sedmicu mentalnog zdravlja i podizanja svijesti o štetnosti droga tokom koje će predavanja na ovu temu održati brojni predavači.  Naš prvi gost bio je Remzija Šetić, psiholog u Centru za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja Stari Grad. Tokom tridesetominutnog predavanja Remzija je učenicima govorio općenito o psihologiji, te se fokusirao na  izazove odrastanja s kojima se adolescenti susreću, a koji mogu rezultirati anksioznošću i depresijom. Osim toga, učenici su sa gostom prodiskutirali i dokumentarni film „Hana“ koji upravo govori o izazovima tinejdžerske svakodnevice, psihičkom stanju u kojem se mogu naći, kao i sistemu i okolini koji imaju obavezu prepoznati takva stanja i pružiti pomoć.
Gimnazija SSST zahvaljuje se psihologu Šetiću na održanom predavanju. Vjerujemo da ćemo našu saradnju nastaviti.
Danas će sa početkom u 12:30 h predavanje na temu „Adolescenti s porodicom“ održati psiholog-psihoterapeut Dženana Kuloglija iz „Porodičnog savjetovališta KS“. Predavanje možete pratiti i LIVE na zvaničnim profilima Gimnazije SSST na Facebooku i Instagramu.